Terug naar Nieuws

Uitnodiging informatiemiddag Maria Rust: zaterdag 19 april 2014

 De geschiedenis van Rockanje ligt op de oude begraafplaats aan de Zeeweg. De leden van de werkgroep Maria Rust proberen deze geschiedenis in kaart te brengen. De werkgroep verzamelt fotos, rouwadvertenties, rouwkaarten en andere puzzelstukjes die van alles vertellen over de oude begraafplaats. Jaap van der Veld, lid van de werkgroep, maakte daarmee de website www.begraafplaatsmariarust.nl
 

Bent u niet zon internet-cowboy, maar wilt u wl graag meer weten over uw voorouders? Dan bent u op zaterdag 19 april van harte welkom in het theater van gebouw De Stuifakkers, naast de oude begraafplaats Maria Rust aan de Zeeweg in Rockanje. Jaap van der Veld gaat daar vertellen over wat de werkgroep intussen heeft ontdekt. U kunt hem en andere leden van de werkgroep op die middag vragen stellen over uw familie en de historie van Rockanje.

En omgekeerd: de leden van de werkgroep Maria Rust horen graag wat u nog weet van vroeger, van de begraafplaats en van de mensen in het dorp. Elk graf heeft een verhaal dat niet verloren mag gaan

Dit is een informatiebijeenkomst, maar het wordt ook een gezellige middag! Bovendien valt er veel te zien: er hangen op deze middag in de theaterzaal talloze prachtige fotos van de restauratie van Maria Rust.

De leden van de werkgroep Maria Rust nodigen iedereen van harte uit om op zaterdag 19 april langs te komen! Koffie en thee staan klaar om 13.45 uur, om 14.00 uur beginnen we en we gaan door tot maximaal 16.30 uur.

 

Aanmelding: telefonisch bij Nelly de Man-Schipper (tel. 0181-401405); of per mail:
nellydemanschipper@ hotmail.com. Graag vr 10 april a.s.

 

Afbeelding vergroten