naar Nieuws

 

Op zoek naar de mens achter de steen

 

Artikel in Struinen 2008 (22), nr. 2, pp  32-34.


Meta Snijders

Op onze vragen in onze vorige rubriek naar de oorzaak van de dood van Cornelis Vijfvinkel kregen wij veel reacties. Vijfvinkel kwam inderdaad om het leven door een ongeluk dat verband hield met de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Dankzij de hulp van de lezers van Struinen konden we de gang van zaken reconstrueren. De toedracht van het ongeval is nu te lezen op onze website www.begraafplaatsmariarust.nl.

Ook naar aanleiding van de lancering van onze website op de Algemene Ledenvergadering kregen we reacties. Hartelijk dank voor uw mailtjes en telefoontjes! We hopen dat u ons met onze volgende vraag weer zo goed kunt helpen.


Van wie is deze steen?

Tijdens onze zoektocht naar de geschiedenis van de begraafplaats stuiten we op allerlei verschillende problemen. Dit is er eentje: een ongenummerd graf met op de steen een tekst die onleesbaar geworden is. De letters op deze steen werden er ooit opgeplakt. In de loop der jaren zijn de meeste losgeraakt en verdwenen. Sommige letters zijn nog zichtbaar, maar doordat ze naar beneden zijn gezakt, staan ze niet meer op de juiste plaats.
Het graf ligt op het eerste gedeelte van de begraafplaats, na het passeren van het toegangshek aan de rechterkant. Hier staan hoge bomen, waaronder slechts hier en daar nog graven zichtbaar zijn; veel grafstenen zijn hier helaas verwijderd. Onder een van de bomen ligt dit graf, waarop nog beplanting te zien is. Onze vraag is dit keer: wie ligt hier begraven?

Als u iets kunt vertellen over dit graf of u heeft informatie over andere personen die op Maria Rust begraven liggen, neemt u dan contact op met onze werkgroep. Dit kan via onze website of telefonisch met Nelly de Man-Schipper: 0181-401405.